Select your Top Menu from wp menus

Kolesarska dirka Pokal Mr.Bo 2015-Pokal Slovenije in zmaga naše Tajde Hamler !

V nedeljo 06.09.2015 smo organizirali kolesarsko dirko, ki je štela za pokal Slovenije kategorije dečkov, deklic in mladincev. Na štartni listi vseh kategorij se je prijavilo čez 200 kolesarjev in kolesark in Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Tekmovalci in tekmovalke so vozili dirko na točke, kjer so vsak drugi krog nabirali točke v šprintih in na koncu je zmagovalec postal tekmovalec z največ točkami.

Najbolj nas je že na prvi dirki, ki se je pričela ob 13. uri razveselila naša Tajda Hamler, ki je med deklicami C/U13 prepričljivo osvojila 1.mesto in generalno med deklicami U/15 celo 2.mesto. Vozila je zelo taktično in premišljeno in celo zmagala zaključni šprint, ki si ga lahko ogledate v spodnjem video posnetku.
Med dečki C se je najbolje odrezal naš Nik Rojko in na svoji četrti dirki osvojil odlično 5.mesto. Med dečki C sta nastopila še naša Mario Kovačev in Jan Kukovec.
V kategoriji dečkov B smo upravičeno glede na uspehe v letošnji sezoni največ pričakovali od Tomaža Ornika, ki je na koncu za las zgrešil stopničke in končal na odličnem 4.mestu. Med deseterico še je končal Miha Strmšek na 9.mestu in Tino Mokič na 11.mestu.
V kategoriji dečkov A je Aljaž Divjak osvojil 10.mesto, Vid Peršak je bil 18.
V kategoriji mlajših mladincev sta na 14. in 15. mestu končala Maj Gungl in Žiga Slekovec. Najbolje je kazalo Tomažu Hameršku, ki je v prvem sprintu bil 4., vendar je na koncu odstopil. Med mlajšimi mladinci so vozile tudi mladinke in članice, kjer se je odlično odrezala naša Eva Skaza in med fanti dosegla skupno 22. mesto in tako postala zmagovalka med dekleti.
V zadnji kategoriji mladincev sta v dežju in kasneje močnem nalivu nastopila Cene Cebek in Mitja Ketiš. Kjer je Cene Cebek na koncu osvojil 21. mesto.

Čestitke nastopajočim in vsem, ki so pomagali izpeljati ta športni dan v Lenartu.

Uradni rezultati.

Galerija slik.

Related posts

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja