Select your Top Menu from wp menus

Tomaž Ornik nastopil na KIDS TOUR BERLIN!

V Berlinu je od 14. do 16. avgusta 2015 potekala ena najprestižnejših kolesarskih etapnih dirk za mlade kolesarje do 15 let KIDS TOUR v Berlinu, ki velja za neuradno mladinsko evropsko prvenstvo. Tekmovanja se je v vsaki starostni kategoriji udeležilo več kot 150 kolesarjev. Nastopili so na tridnevni etapni dirki, opravili so štiri zahtevne etape: ekipni in posamični kronometer ter dve cestni dirki.

Etapna dirka v Berlinu je prvi stik najmlajših z širšo evropsko konkurenco. Otroci prvič nastopajo za slovensko reprezentanco in lahko občutijo reprezentančno vzdušje. Vsi kolesarji, ki branijo slovenske barve, se na vseh domačih dirkah borijo eden proti drugemu za dober rezultat, a tokrat so nastopili skupaj in tekmovali prosti ostalim reprezentancam. Dirka v Berlinu je že vrsto let na programu Kolesarske zveze Slovenije in slovenski podmladek je tu že dosegel odlične rezultate. Slovenijo so zastopale 3, reprezentance, ki štejejo vsaka 4 člane. Slovenija C, dečki stari do 13 let, Slovenija B, ki je sestavljena iz štirih tekmovalcev do 14 let in Slovenija A, s štirimi kolesarji do 15 let. Kolesarji, ki so se uvrstili v reprezentanco so uvrščeni med štiri najboljše tekmovalce v tekmovanju za Pokal Slovenije.

Član ekipe Slovenija B (starost do 14 let ) je bil tudi Tomaž Ornik iz Voličine, član Kolesarskega kluba TBP Lenart, ki je na državnem prvenstvu v kategoriji dečki B osvojil dve 2. in eno 3. mesto, v tekmovanju za Pokal Slovenije pa je skupno na 4. mestu. Za kolesarski klub TBP Lenart, trenerja Bena Puntnarja in Tomaža Ornika je uvrstitev v slovensko reprezentanco za tekmovanje v Berlinu lep uspeh.

Related posts

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja