Select your Top Menu from wp menus
ZGODOVINA KLUBA

Kolesarski klub je bil ustanovljen novembra 1990, ko se je na ustanovitvenem občnem zboru zbralo 14 kolesarskih zanesenjakov, ki so sprejeli pravila kluba in izvolili njegove prve organe. Prvi predsednik kluba je postal Janko Banič.

Zgodovina KK TBP Lenart

1982 – 1989
Vendar je bilo kolesarstvo v Lenartu prisotno veliko prej. V letih 1982 in 1983 so trije Lenarčani – Peter Kramberger, Andrej Polanec in Jurij Lovše nastopali za KD Branik iz Maribora.
V letu 1984 je nastala sekcija DTV Partizan Lenart, katere predsednik je bil Bojan Lovše. Prvo generacijo domačih tekmovalcev so sestavljali Peter Kramberger, Jurij Lovše, Boštjan Mihalič, Sebastijan Breznik, Mitja Lovše, Bogdan Šuput, Marjan Damiš, Franci Ornik, idr. Takratni največji sponzor je bil UNIOR Lenart, trener pa Roman Rošic. Sekcija je v letu 1986 zamrla.
Pod vodstvom Petra Krambergerja je v začetku leta 1988 sekcija dobila novi zagon in pričela zbirati mlade za treniranje kolesarstva. Nastala je nova generacija takratnih pionirjev Simon Hamonajec, Mitja Hamler, Matej Banič, Goran Maltarič, David Maguša, Bojan Žižek in Sandi Kraner. Pri delu z mladimi je pomagal tudi Sebastijan Breznik.

1990
Začelo se je resno delati, zato se je v letu 1990 porodila želja po ustanovitvi lastnega kluba. Začetki kluba so bili vsekakor težavni, saj je bilo prisotno pomanjkanje denarnih sredstev, opreme, klubskih vozil. Prvi trener je postal Peter Kramberger. Takratno število kolesarjev je bilo med 8 in 10, predvsem mlajših kategorij in mladincev.

1992
Leta 1992 je kolesarski klub pod generalnim pokroviteljstvom podjetja Styrian (v ta namen se je klub preimenoval v KK Styrian) in novim predsednikom Bojanom Krevsom ter trenerjem Petrom Krambergerjem in njegovim pomočnikom Simonom Hamonajcem začel nizati izjemne rezultate v kategorijah dečkov.

1995
Vrhunec tega dela je bil dosežen v letu 1995 z večkratnimi naslovi državnih prvakov v kategorijah dečkov A in B.
V tem obdobju je bil klub vsako leto organizator VN Lenarta. Največ naslovov so kot posamezniki v tem obdobju osvojili Boštjan Krevs, Lovro Žiberna, Luka Krevs in Sandi Kraner, v ekipni vožnji pa sta se tem uspehom pridružila še Marko Borko in Beno Puntnar. V letu 1995 so poskusili ustanoviti celo člansko ekipo z domačimi tekmovalci. Kljub močni volji in prostovoljstvu, je ob obubožanem lenarškem gospodarstvu kaj klavrno končala svoj obstoj že po eni sezoni.

1996
V decembru leta 1995 je v klub prišel trener Andrej Petrovič. V sezoni 1996 so barve kluba zastopali 2 starejša mladinca in sicer Robert Kocuvan in Primož Kaučič, 3 mlajši mladinci Boštjan Krevs, Beno Puntnar in Marko Borko, ter dva dečka A Luka Krevs in Lovro Žiberna. V tem letu je bil kolesarski klub Lenart, ki se ni več imenoval Styrian, organizator državnega prvenstva v cestni vožnji za mlajše in starejše mladince ter za člane. Tisto leto so osvojili naslov državnega prvaka v kronometru v kategoriji mlajših mladincev ter nanizali 12 zmag, 11 drugih in 9 tretjih mest. Nastopili so na 46. dirkah.

1997
Sledilo je leto 1997, ki je bilo izjemno uspešno, saj sta se olimpijskih dnevov mladih v Lisboni udeležila Boštjan Krevs kot tekmovalec in zastavonoša slovenske olimpijske delegacije in Andrej Petrovič kot vodja ekipe. V tej sezoni so na 46. dirkah nanizali 12 zmag, 11 drugih in 10 tretjih mest in bili organizatorji državnega prvenstva za dečke A, B in C v Cerkvenjaku. Poleg že omenjenih tekmovalcev se nam pridružijo dečki Jure Šömen, Bojan Vindiš, Janko Moleh, Jože Šömen in Dano Puntnar. To leto so organizirali prvi maraton po Slovenskih goricah v dolžini 75 km za rekreativce.
Boštjan Krevs postane športnik občine Lenart.

1998
V letu 1998 je glavnina tekmovalcev prestopila v kategorijo starejših mladincev Boštjan Krevs, Beno Puntnar in Marko Borko – prav ti tekmovalci so nastopili na dirki v Kanadi. V kategoriji mlajših mladincev sta nastopala Luka Krevs in Lovro Žiberna. V kategoriji dečkov pa so se Bojanu Vindišu, Janku Molehu in Danu Puntnaru pridružili še novi obrazi, in sicer Dejan Mlakar, Renato Majer, Vitjan Muršec, Niko Čuček, Aleš Obreht, Jan Karažinec, Davorin Berič, Jože Senekovič, Danijel Širec… Skupaj v vseh kategorijah so na 71. dirkah osvojili 5 prvih, 3 druga in 9 tretjih mest. Za pomočnika trenerja je bil angažiran Matej Banič.

1999
V letu 1999 so tekmovalci nastopali po domala celotni Evropi na najtežjih dirkah za mladince. Nastopili so na 72. dirkah in osvojili 8 zmag, 4 druga in 6 tretjih mest in bili seveda organizatorji VN Lenarta.
Tega leta je kolesarski klub Lenart prejel grb mesta Lenart za uspešno delo z mladimi kolesarji. S tem je bila odprta nova prelomnica v klubu, kajti generalno pokroviteljstvo kluba je prevzelo podjetje TBP Lenart d.d. Predsednik kluba je postal Bogdan Šavli, športni direktor pa Venčeslav Čuček. V tem letu so se klubu pridružili Jaka Šubic, Matjaž Flisar, Andrej Pravdič, Davorin Bukvič,Dejan Vrzel, Leon Pivec, Aleš Jauk, Maks Polič, Aleš Vidovič…
Kolesarski klub Lenart se preimenuje v Kolesarski klub TBP Lenart.

2000
V letu 2000 se kolesarski klub usmeri v načrtno delo z mladimi kolesarji, cilj pa postane tudi ustanovitev lastnega članskega moštva. Glavnina tekmovalcev so sestavljali takrat dečki A in mlajši mladinci, ki so bili že prejšnje leto v klubu. Število tekmovalcev je skokovito naraslo čez 20, ki so barve kluba zastopali v vseh kategorijah dečkov in mladincev na 104. dirkah in zabeležili 3 zmage, 8 drugih in 9 tretjih mest. Tudi v tem letu so organizirali zdaj že tradicionalno VN Lenarta.

2001
V letu 2001 sta glavnino takratnih tekmovalcev predstavljali kategoriji mlajših mladincev, in sicer Niko Čuček, Aleš Obreht, Jože Senekovič, Jan Karažinec ter starejših mladincev, v sestavi Janko Moleh, Bojan Vindiš in Grega Čakš,ki so bili že tretje leto skupaj in so dominirali praktično na vseh dirkah, kjer so startali. Pri dečkih A so tekmovali Davorin Bukvič, Andrej Pravdič, Aleš Vidovič, Dejan Vrzel, pri dečkih B Aleš Jauk, Leon Pivec in Maks Polič. Skupaj so nastopili na 105. dirkah in osvojili 8 prvih, 6 drugih in 9 tretjih mest. Bili so ponosni in vzorni organizatorji državnega prvenstva v kronometru na progi Lenart- Dražen vrh v kategorijah mlajši, starejši mladinci, Pod 23 let in elite za Slovenijo in Hrvaško.

2002
Leto 2002 je večina tekmovalcev ostala v kategoriji mlajših mladincev in sicer Niko Čuček, Aleš Obreht, Jože Senekovič, Jan Karažinec, Davorin Bukvič, Dejan Vrzel, Andrej Pravdič, Aleš Vidovič. Starejši mladinci so bili Janko Moleh, Bojan Vindiš in Dejan Mlakar. V kategoriji dečkov A so tekmovali Aleš Jauk, Leon Pivec in Maks Polič. Čeprav smo mislili, da ne bo velikih rezultatov, smo bili ob koncu leta zelo zadovoljni, kajti načrt, ki smo si ga zadali leta 2000, se je uresničeval. Naši kolesarji so osvojili 13 zmag, 18 drugih in 15 tretjih mest. Bili smo ponovno organizatorji VN Lenarta.
Prvič smo soorganizirali mednarodno etapno dirko 1.po Štajerski 2002 in maraton štiri peresna deteljica.

2003
Leta 2003 se je na novo formirala članska ekipa, vendar večina tekmovalcev še ni prihajala iz matičnega kluba. Ta ekipa je bila v postavi Matej Zorko, Dejan Vračič, Demis Inamo, Matjaž Snoj, Janko Moleh in prekaljeni Marko Baloh, predpriprava na generacijo, ki je bila še v mladinski vrsti, katero so sestavljali Dejan Mlakar, Jože Senekovič, Niko Čuček in Aleš Obreht. Mlajši mladinci so bili v sestavi Davorin Bukvič, Dejan Vrzel, Aleš Jauk, Maks Polič, Leon Pivec in Aleš Vidovič. Pridružili so se nam še dečki Denis Brandšteter, David Rožmarin, Gašper Tuš… kljub temu se je ime kluba dvignilo in skupaj so tako nastopili na 121. dirkah in osvojili 6 zmag, 6 drugih in 13 tretjih mest v vseh kategorijah. Klub je štel 28 tekmovalcev
Organizirali smo VN Lenarta, v soorganizaciji pa tudi 2. po Štajerski 2003, ki je bila že v mednarodnem koledarju UCI 2.8 in maraton štiriperesna deteljica.

2004
Sledilo je izjemno uspešno leto 2004. V kategorijah mlajših mladincev so nastopali Aleš Jauk, Maks Polič, Leon Pivec, Denis Brandšteter in David Rožmarin. Ekipo starejših mladincev so sestavljali Jože Senekovič, Aleš Obreht, Niko Čuček, Jan Karažinec in Davorin Bukvič. V ekipi članov Pod 23 let, kjer se je povečalo število doma vzgojenih kolesarjev, so tekmovali Emanuel Kišerlovski, David Črmelj, Demis Inamo, Janez Muhvič, Boštjan Krevs, Matej Zorko, Dejan Vračič, Dejan Mlakar in Boris Keršič. Skupaj so nastopili na 113. dirkah in osvojili 9 zmag, 13 drugih in 2 tretji mesti. Skupno število tekmovalcev je naraslo na 33. Na etapnih dirkah smo začeli osvajati etape in oblačiti najrazličnejše majice ter jih varno prinašati domov.
V tem letu 2004 je zabeležen prvi nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Veroni. Jože Senekovič je osvojil odlično 20. mesto, prav tako je osvojil prve točke za svetovni pokal, v katerem je generalno zasedel 30. mesto. Ponovno smo se izkazali kot odlični organizatorji državnega prvenstva v cestni vožnji za kategorije mlajših, starejših mladincev, Pod 23 let in elite, ki je potekalo na krožni progi Cerkvenjak- Sveta Trojica.
Ponovno so soorganizirali 3. po Štajerski 2004 UCI 2.8 in maraton štiri peresna deteljica.
Jože Senekovič postane športnik občine Lenart.

2005
Leto 2005 je prineslo nekaj kadrovskih sprememb. Trener članov postane bivši tekmovalec Boštjan Krevs. Članska ekipa Pod 23 let je nastopala z naslednjimi tekmovalci: Dejan Vračič, Emanuel Kišerlovski, Dejan Mlakar, Jože Senekovič, Aleš Obreht, Niko Čuček, Jernej Sobočan, David Topolovec in Boris Keršič. Mladince trenira Andrej Petrovič, v ekipi pa so Davorin Bukvič, Kristjan Hajnžič, Sebastijan Jurendič, Mihael Puklavec, Matic Robič, Aleš Jauk in Maks Polič. Dečki so pod taktirko Mateja Baniča, ki prične vzgajati novo nadarjeno generacijo Andreja Rajšpa, Maria Javornika, Staša Mencigarja, Marka Pavliča, Danija Pšajda… v tem letu so zabeležili prvi nastop tekmovalca Pod 23 let za slovensko reprezentanco v Moskvi. V vseh kategorijah skupaj so nastopili na 99. dirkah in osvojili 4 prva, 11 drugih in 8 tretjih mest. Organizirali so že XIII. VN Lenarta, soorganizirali 4. Po štajerski 2005 UCI 2.1 MJ in maraton štiriperesna deteljica za rekreativce.

V vseh teh letih je klub v vseh kategorijah osvajal več naslovov državnih prvakov, podprvakov in tretjih mest tako v cestni vožnji, kronometru ali na velodromu.

Za krono tem naslovom so bili tako ekipno ali posamično zmagovalci Pokala Slovenije.
In to je in bo njihovo vodilo tudi v prihodnje!

Vir: Arhiv Kolesarskega kluba TBP Lenart
Peter Kramberger
Venčeslav Čuček
Andrej Petrovič