Select your Top Menu from wp menus

Prve dirke sezone 2016 in že prve stopničke

Nova sezona je v polnem razmahu in dirke se vrstijo ena za drugo. Naši mlajši mladinci (Aljaž Divjak, Maj Gungl, Vid Peršak, Žiga Slekovec)so prejšnji vikend nastopili na prvi dirki sezone v sosednji Italiji in pokazali dobro pripravljenost. Prve dirke so zelo nervozne in polne padcev, tem se niso izognili niti naši tekmovalci in prvo dirko končali brez vidnejšega rezultata in na srečo brez vidnejših poškodb :).

Prva dirka v Sloveniji je potekala v Tišini in je prinesla prve stopničke naši Tajdi Hamler in skupno 12.mesto med fanti v kategoriji U13, kar je odlično za začetek sezone. Prvo zmago med amaterji je dosegel tudi naš Mitja Mesarič, kar nakazuje na odlično pripravljenost in trdo delo v zimskem času.

V kategoriji dečkov B je Nik Rojko dosegel 7.mesto in dokazal dobro formo. Med dečki A se je najbolje izkazal Miha Strmšek z 9.mestom, kljub daljši odsotnosti zaradi poškodbe roke. Svojo prvo dirko je odpeljal tudi Brus Matej in se uvrstil na solidno 18.mesto. Med mlajšimi mladinci je dirko s pobegom pričel Žiga Slekovec, katerega je grupa po nekaj kilometrih ujela. Na koncu je Maj Gungl končal na 18.mestu, Žiga Slekovec je bil 31.

Čestitke vsem nastopajočim 🙂

Uradni rezultati.

Slike: Beno Puntnar

Related posts

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja